fks.org.se har fått sig ett rejält ansiktslyft, innehållet är dock ganska mycket desamma som tidigare hemsidan. Ett axplock av de ändringar som gjorts är:

  • Designen har helt lagts om. En stor synlig horisontell meny gör det enkelt att navigera på sidan. Ett sidverktyg finns nu på alla sidor där man kan få en del information som t ex när sidan senast uppdaterades. Man kan också tipsa en vän om sidan och få den snyggt utskriven.
  • Vi har bytt webbhotell (Linuxbaserad). Sidan kodas nu i programmeringsspråket PHP istället för ASP och databasen som används är numera välkända MySQL. Detta kommer medföra bättre prestanda.
  • Ett nytt användargränsnitt för administratorerna är inlagt “i bakgrunden”. Detta gör det enklare att hålla sidan uppdaterad på alla sätt och vis. Gränssnittet är skapat så att ingen webbkunskap behövs för att använda det.

Vad återstår då att göra på hemsidan mer än att fylla den med nyttig information? Jo, ett nytt forum är på ingående. Tyvärr kommer detta medföra att det gamla forumet och dess inlägg kommer gå förlorade, allt är dock sparat lokalt! Är det något speciellt ni letar efter från det gamla forumet kan vi hjälpa er hitta det. Det nya forumet kommer online inom kort så håll ögongen öppna!

Vi uppskattar alla synpunkter på den nya hemsidan, både positiva och negativa. Skicka gärna ett e-post till info(at)fks.org.se och berätta vad du tycker!

Bästa hälsningar från FKS styrelse